Reiniging en inspectie

Kwaliteitswaarborging

Om een kwalitatief hoogwaardige printplaat te kunnen leveren, bieden wij aan de printplaten chemisch te laten reinigen. Reiniging minimaliseert de CAF (Conductive Anodic Filament) en is nodig wanneer de pcba wordt behandeld met conformal coating. Reiniging vindt plaats vóór de wirebonding en zorgt voor een optimale kwaliteit en lange levensduur van de pcba.
Als laatste productie stap worden de pcba’s optisch geïnspecteerd. Op aanvraag van de klant kunnen de pcba’s ook vóór de laatste optische inspectie AOI (SAKI) worden geïnspecteerd.

het logo van S&Q Europe

Chemisch reinigen

Op aanvraag reinigen wij de pcb’s met de Riebesam machine.
Technische voordelen zijn de vermindering van CAF en het oplossen van de flux en andere filamenten. Hierdoor is de AOI consistenter, kan de hechting van conformal coating of wirebonding beter gedaan worden en is de kwaliteit van de pcba optimaal en garandeert een lange betrouwbare werking

AOI

Voor Automatisch Optische Inspectie voor grotere series gebruiken wij de SAKI AOI. SAKI detecteert ontbrekende componenten, thombstones en incorrect solderen.

Röntgen Inspectie

Deze inspectie wordt gebruikt om te controleren op sluitingen en voldoende soldeer.

Optische meting

Om de afmetingen van zeer nauwkeurige pcb’s te kunnen controleren, gebruiken we de Advanced Controls meettafel. Deze meet met  Heidenhain Quadra Chek (R) software. Het is een optische meting en is niet geschikt voor boorgaten. Voor dit doel gebruiken we kalibers.

Een speciale elektrische eind test

Hieronder een dropbox link naar een voorbeeld van het testen van een flex rigid inclusief connectoren en logica. Dit een een volledige functionele test. Eigen ontwikkeling en productie.

close up van een printplaat die wordt gecontroleerd op kwaliteit

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
het logo van S&Q Europe

Diensten

Om “your one stop pcb service centre” waar te kunnen maken, bieden wij u een breed spectrum van diensten aan.

Hoge kwaliteit

Snelle afhandeling

Top service

het logo van S&Q Europe

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*