Over S&Q EUROPE BV

Korte Historie

S &Q Europe BV heeft meer dan 30 jaar ervaring in de pcb wereld.
Op 1 oktober 1985 is Jeroen Charmant bij Klingelnberg-Klauss BV begonnen en heeft dit testcentrum voor elektrische testen en CNC boren en frezen in de loop van de jaren succesvol uitgebouwd.
In een later stadium volgde een uitbreiding met AOI voor bareboards van Visionetics. In deze tijd veranderde de naam van het bedrijf in Klingelberg-Klauss Electronics BV (KKE BV).

In 1995 zijn wij in Slowakije begonnen met diensten te leveren aan oa ZVT Print s.r.o.. Hierna volgde een snelle opbouw van het bedrijf. Op dit moment is het bedrijf uitgegroeid tot een betrouwbare en goed geoutilleerde west Europese pcb producent.

Van 1994 tot 2004 heeft KKE BV een testcentrum in Berlijn gehad.

Tussen 2000 en 2005 is KKE BV onderdeel van de Mania Group geweest.

Vanwege de snelle veranderingen in de markt zijn we in 2013 gestart met de uitbreiding van het servicecentrum in Nederland en volgde een samenvoeging van KKE BV, Speed & Quality Prototypes BV en Wayout Printservice BV. Dit is het startpunt van S & Q Europe BV.

Vanaf 1 december 2017 hebben we de modelshop van Q.P.I Group BV overgenomen.

In 2019 is de verkoop afdeling verhuisd naar een eigen pand, naast het pand Breedijk 25.

In 2021 is de assemblage van printen verhuisd naar onze nieuwe productie ruimte. De assemblage ruimtes hebben een geavanceerde luchtreiniging en temperatuur controle.

Investeringen

Om u de beste service te kunnen bieden, blijven wij investeren:

2016: – Borstel-lijn van Pola e Massa – Een nieuw gebouw voor de frees afdeling – Röntgen inspectie machine

2017:  – Een nieuw gebouw voor de soldeermasker afdeling – Investeringen voor de chemische afdeling  –  Orbotech LDI – Rits machine van LHMT – Phenom SEM met materiaal analyse – Vacuüm Vapour phase van Rehm –  Clean rooms voor de LDI en UV-Laser – Overname van de modelshop van Q.P.I Group BV

2018: – Relationele database infra structuur met NAV Dynamics – Fluxshooter van Interflux – Reinigings machine voor bestukte pcb’s van Riebesam – Spray coater – Strip en ets Lijn – Twee nieuwe Smoll boor machines – Pick & Place machine IINEO plus – Vacuüm oven van Memmert – Oven voor grote panelen van Memmert -Uitbreiding van het team met 6 nieuwe collega’s.

2019: – Complete vernieuwing van de frees afdeling met frees machines van Lenz.  – Uitbreiding van de Iineo plus – Reparatie station van Ersa –Vervanging van de oude Vapour phase machines met een nieuwe Asscon – Investeringen t.b.v. plugged via’s en Cu plated capped

2020: – Bofoto Plasma micro ets en reiniging –

Neem contact op voor meer informatie

Vrijblijvend. Geen contract.